Laadpalen voor uw VvE?

Veel VvE’s met een eigen parkeergelegenheid die laadpunten willen realiseren ondervinden vaak problemen om tot een positief besluit te komen. Het afwegen van belangen van bewoners, het kiezen van de juiste (technische) oplossing, de kostenverdeling en wegwijs worden in wet- en regelgeving en subsidies. Het is een complex proces, maar met het juiste stappenplan is de kans op een positief besluit een heel stuk groter.

charging connect (51)

1 Wensen in beeld brengen

Om een toekomstbestendig laadplan te kunnen maken is het van belang om de wensen en laadbehoefte van nu en over tien jaar in kaart te brengen. Charging Connect ontwikkelde hiervoor een bepaalde methodiek. Met een enquête onder het bestuur van de VvE en een enquête onder de VvE-leden wordt duidelijk hoe de VvE en de leden aankijken tegen laadpunten, welke zorgen en wensen er zijn en wat de (toekomstige) laadbehoefte is. De resultaten worden verzameld en daar komt een toekomstbeeld uit. Dit toekomstbeeld is erg belangrijk voor het ontwerpen van de laadoplossing en creëert draagvlak binnen de VvE. De leden en het bestuur hebben immers hun stem kunnen laten horen.

2 Wat zijn de technische mogelijkheden

Na het in kaart brengen van de behoefte met het toekomstbeeld is het van belang om een goed beeld te krijgen van de technische mogelijkheden. Een adviseur van Charging Connect komt langs voor een technische schouw. Tijdens dit bezoek op locatie wordt er onder andere gekeken naar de capaciteit van de aansluiting, de meterkast en de parkeergelegenheid voor een optimale en veilige plaatsing. De technische schouw en het toekomstbeeld leiden tot het adviesrapport. Op basis van dit adviesrapport, waarin een concreet ontwerp van de laadpalen is opgenomen met aandacht voor (brand)veiligheid, optimale locatiekeuze, benodigde stroomcapaciteit en verdeling van kosten, kan de VvE een besluit nemen.

charging connect (67)
charging connect (60)

3 De beste oplossing

Charging Connect zal per adviesmogelijkheid een offerte aanleveren zodat een keus gemaakt kan worden op basis van advies, prijs en kwaliteit. De laadpalen inclusief installatie kunnen ook worden opgenomen in een leaseconstructie. Ook kunnen wij de laadpalen in beheer nemen, wij sluiten dan een contract af waarin wij 1 of 2-jaarlijks de installatie controleren op veiligheid en goede werking, bij acute storingen komen wij terplekke om dit te verhelpen. Met onze uitgebreide dienstverlening kunnen wij u volledig ontzorgen.

4 De installatie

Nadat de offerte getekend is zullen we in overleg een planning maken, afhankelijk van de grootte van de installatie kunnen de werkzaamheden meestal binnen 14 dagen aanvangen. Alles in goed overleg met u als opdrachtgever.

Bent u benieuwd hoe Charging Connect uw VvE kan helpen met laadinfrastructuur? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in of vraag direct een offerte aan.

charging connect (62)

vraag vrijblijvend een voorstel aan

Om een goed voorstel of een offerte op maat te kunnen maken, hebben we enkele gegevens van je nodig. Neem contact met ons op en ons deskundige team helpt je graag verder.